Termeni şi condiţii de utilizare site

 1. Informatii generale. Condiţii de Utilizare.
 2. Acest site web (numit in continuare "SITE") este administrat de S.C. Medifarm SRL, cu sediul social în Reghin, Str. Libertatii, nr. 14/3, Jud. Mures, punct de lucru central în Reghin, Str. Petru Maior, nr.5, Jud. Mures, având cod de înregistrare fiscală RO 1234565, înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului Mureş sub nr. J26/904/1992, telefon/Fax: 0265-512614, Program: Luni-Duminica: 8:00-20.00, persoana de contact: Farm. Ruxandra Stefanescu, telefon: 0744397981, email: comenzi@medifarmonline.ro

  SOCIETATEA depune eforturi pentru mentinerea corectitudinii informatiilor expuse pe SITE. Cu toate acestea, avand in vedere posibile erori cu privire la aceste informatii, SOCIETATEA precizeaza ca imaginea produselor are caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului, fara notificare prealabila de catre producatori. De esemenea, unele caracteristici sau pretul produselor prezentate pe SITE, pot fi modificate de catre SOCIETATE fara preaviz sau pot contine erori de operare.

  De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, insa SOCIETATEA face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante.

  Promotiile/ofertele prezente pe SITE sunt valabile in limita stocului disponibil.

  SITE-ul poate contine si link-uri catre alte site-uri. SOCIETATEA nu este responsabila de politica de confidentialitate practicata de acestea precum si de orice alta informatie mentionata pe aceste site-uri.

  In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:

  UTILIZATOR: reprezinta persoana care acceseaza SITE-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Conditiile de Utilizare ale prezentului SITE, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare.

  CLIENT: reprezinta persoana care acceseaza SITE-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Conditiile de Utilizare ale prezentului SITE, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare, ce initiaza si finalizeaza o comanda.

  UTILIZARE ABUZIVA: reprezinta utilizarea SITE-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii S.C. Medifarm SRL.

  COMANDA: reprezinta un document electronic, generat ca urmare a accesarii SITE-ULUI de catre un CLIENT, ce intervine ca forma de comunicare intre SOCIETATE si CLIENT.

  CONTRACT: reprezinta o COMANDA confirmata de catre SOCIETATE, prin care SOCIETATEA este de acord sa livreze CLIENTULUI produse si servicii, iar CLIENTUL este de acord efectueze plata acestora.

  UTILIZATORII/CLIENTII acestui SITE sunt rugati sa citeasca cu atentie termenii si conditiile de utilizare urmatoare.

  Termenii si conditiile urmatoare sunt considerate a constitui prevederi minimale aplicabile, utilizarea SITE-ului supunindu-se de drept prevederilor generale ale legislatiei in vigoare.

  Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificate oricand prin actualizarea prezentului SITE, aceste modificari devenind obligatorii cu efect imediat pentru toti UTILIZATORII/CLIENTII.

  Prin accesarea SITE-ului UTILIZATORII consimt sa respecte termenii si conditiile prezentate in continuare precum si legislatia aplicabila.

 3. Derularea operaţiunilor de vânzare pe site. Contractul.
 4. Daca SOCIETATEA confirma executarea unei COMENZI, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor COMENZII. Acceptare comenzii de catre SOCIETATE se considera finalizata atunci cand exista o a doua confirmare electronica (e-mail) din partea SOCIETĂŢII catre CIENT, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urma.

  SOCIETATEA nu considera in nici un moment o COMANDA neconfirmata ca avand valoarea unui CONTRACT.

  Asadar, CONTRACTUL intra in vigoare la confirmarea COMENZII de catre SOCIETATE.

  Prezentele termene si conditii generale de vanzare vor sta la baza CONTRACTULUI astfel incheiat.

  OBIECTUL CONTRACTULUI.
  Obiectul CONTRACTULUI îl constituie produsul/produsele si serviciile cu privire la care CLIENTUL si-a exprimat optiunea de a le cumpara, prin generarea unei COMENZI pe SITE confirmata de catre SOCIETATE. Produsul/produsele are/au caracteristicile mentionate de catre SOCIETATE pe SITE.

  PRETUL CONTRACTULUI.
  Pretul produsului/produselor este acela mentionat pe SITE. Pretul poate fi modificat de catre SOCIETATE, in orice moment, fara preaviz.

  Pentru a fi aplicabil pretul produsului trebuie sa fie sincer si serios. Astfel, SOCIETATEA atentioneaza asupra faptului exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale SITE-ului sau erori, pretul afisat pe SITE poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, SOCIETATEA va informa CLIENTUL asupra pretului corect.

  Pretul include TVA precum si orice alta taxa.

 5. Comanda produselor. Detalii de livrare şi de plată.
 6. Alegeti produsele
  Folosind meniul din stanga, navigati prin categoriile de produse. Odata ce ati gasit un produs care se potriveste dorintelor dvs., apasati pe butonul CUMPARA ACUM.

  Finalizeaza comanda
  Daca doriti sa finalizati comanda apasati pe "Finalizeaza Comanda" si veti fi directionat catre pagina cosului dvs. de cumparaturi, unde aveti posibilitatea sa revedeti lista produselor, sa actualizati cantitatea sau sa renuntati la unul sau toate produsele selectate.
  Alegeti modul in care comandati produsele. Puteti finaliza comanda ca si "Vizitator", in acest caz nefiind necesara obtinerea unui cont de utilizator, puteti alege sa creati un cont de utilizator selectand optiunea "Inregistrare", sau sa folositi un cont deja creat.

  Avantajele crearii unui cont sunt:

  Confirmarea comenzii
  Acceptare comenzii de catre SOCIETATE se considera finalizata atunci cand exista o a doua confirmare electronica (e-mail) din partea SOCIETĂŢII catre CIENT, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urma.

  Detalii de livrare
  Daca doriti livrarea la o alta adresa completati formularul "Livrare la o alta adresa". Daca sunteti deja inregistrat, alegeti din lista o adresa valabila unde va putem trimite comanda.

  Metoda de livrare
  In aceasta caseta aveti posibilitatea de a alege o modalitate de livrare disponibila.

  Termenele de livrare sunt valabile doar pentru comenzile efectuate pana la ora 16:00, cele care sunt facute dupa aceasta ora vor fi expediate in ziua urmatoare.

  SOCIETATEA va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare la CLIENT.

  SOCIETATEA va efectua livrarea produselor si serviciile doar pe teritoriul Romaniei.

  Proprietatea asupra produselor si serviciilor va fi transferate CLIENTULUI la momentul efectuarii platii.

  Informatii plata

  Precomanda
  Daca doriti sa rezervati produsul in farmacie si sa il ridicati de la ghiseul farmaciei, beneficiati de reducerea aplicata tuturor produselor de pe site iar produsul va fi rezervat in farmacie timp de doar 48 de ore in cazul in care nu e platit prin O.P.

  Informatii stoc

 7. Garanţia produselor.
 8. Toate produsele electronice comercializate pe SITE, cu exceptia celor resigilate, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte. Fiecare produs va fi insotit de certificatul de garantie al producatorului(daca este cazul).

  Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa de e-mail comenzi@medifarmonline.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

  Reclamatiile privind deficiente ale produsului/produselor achizitionate pot fi facute pe adresa e-mail comenzi@medifarmonline.ro

  CLIENTUL, în calitate de cumparator, are obligatia sa ia la cunostinta si sa respecte prevederile cuprinse Certificatului de Garantie, în caz contrar existând posibilitatea de a pierde garantia.

 9. Dreptul de returnare a produselor.
 10. Clientii medifarmonline.ro pot returna pe adresa farmaciei (Reghin, Str. Petru Maior, nr.5, Jud Mures) produsele parafarmaceutice cumparate, in ambalajul original, in termen de 10 zile lucratoare de la primire fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului.

  medifarmonline.ro va inapoia contravaloarea produselor parafarmaceutice returnate in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului.

  Suma inapoiata include NUMAI PRETUL PRODUSELOR PARAFARMACEUTICE RETURNATE.

  Produsele farmaceutice nu se returnează.

  Consumatorul nu poate denunta unilateral contracte de furnizare a unor produse care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid - hrana bebelusi (lapte, piureuri, sucuri,etc.) , produse de igiena intima si produse care vin in contact cu mucoasele (de exemplu: pompe san, protectii mameloane, irigatoare, biberoane, suzete, tetine, canute bebe, jucarii dentitie, chiloti de unica folosinta, bustiere si sutiene, termometre rectale, nebulizatoare, aspiratoare nazale, etc.), OTC-uri (care necesita conditii speciale de depozitare).

  Aceasta notificare nu este valabila pentru persoanele juridice si nici pentru cazul cind produselor sunt, platite si ridicate de la sediul Farmaciei Medifarm.

  Produsele ce urmeaza a fi returnate trebuie sa nu fie purtate, folosite, uzate si trebuie sa fie returnate cu ambalajul intact/nedeteriorat!

 11. Răspunderea Societăţii.
 12. SOCIETATEA nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o pierdere in situatia in care aceasta este cauzata de nerespectarea prezentelor termene si conditii/CONTRACTULUI si celorlalte instructiuni mentionate pe SITE.

  SOCIETATEA nu raspunde, de asemenea, pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii SITE-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii anumitor link-uri accesibile de pe SITE.

  SOCIETATEA nu este responsabila pentru daune de orice fel pe care CLIENTUL sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre SOCIETATE a oricarei din obligatiile sale conform CONTRACTULUI si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

  CONTRACTUL este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre SOCIETATE si CLIENT se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul SOCIETĂŢII.

 13. Protejarea datelor personale şi transmiterea comunicatelor comerciale.
 14. Protejarea datelor personale ale CLIENTULUI persoană fizică este prevăzută prin legea nr. 677/2001, pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Numărul de operator al SOCIETĂŢII este: 31022

  SOCIETATEA respecta dreptul la confidentialitate datelor fiecarei persoane care acceseaza SITE-ul.

  SOCIETATEA nu va colecta date personale despre UTILIZATORI/CLIENTI (nume, adresa, telefon sau adresa de posta electronica) (numite in continuare "Date Personale") exceptand situatia in care UTILIZATORII/CLIENTII insisi comunica aceste date.

  Prin inscrierea pe SITE/efectuarea unei COMENZI si completarea datelor personale in formularele de inscriere, UTILIZATORII/CLIENTII decalara ca sunt de acord ca toate datele lor personale sa fie incluse in baza de date a SOCIETĂŢII si isi dau acordul expres si neechivoc ca toate datele lor personale sa fie stocate si utilizate pentru:

  SOCIETATEA nu va dezvalui nici un fel de informatie despre UTILIZATORII/CLIENTII SITE-ului sau fara a primi mai intai consimtamantul expres al acestora in aceasta privinta. In acelasi timp insa, poate dezvalui informatii si date cu caracter personal atunci cand acest lucru este prevazut expres prin lege.

  Conform Legii nr. 677/2001, UTILIZATORII/CLIENTII beneficiaza de dreptul la informare (art. 12), acces la date (art. 13), interventie (art. 14), opozitie (art. 15), de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17) si de a se adresa justitiei (art. 18). Totodata, acestia au dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, orice persoana se poate adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la sediul SOCIETĂŢII.

  Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa S.C. Medifarm SRL, cu sediul social în Reghin, Str. Libertatii, nr. 14/3, Jud. Mures, UTILIZATORII/CLIENTII isi pot exercita, in mod gratuit, urmatoarele drepturi:

  Orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu; orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit fara nici o justificare, la prelucrarile datelor sale personale in scopuri de marketing direct. Detalii la www.dataprotection.ro

  Colectarea automată de date cu caracter non-personal.
  In unele cazuri, este posibil ca SOCIETATEA sa colecteze informatii cu caracter non-personal despre UTILIZATORI/CLIENTI. Exemple de informatii de acest tip sunt: tipul de browser folosit, sistemul de operare al calculatorului folosit si numele domeniului website-ului de unde a fost facute conexiunea la SITE.

  In timpul vizionarii SITE-ului, SOCIETATEA va putea stoca anumite informatii pe UTILIZATORULUI/CLIENTULUI. Aceste informatii vor fi sub forma unui fisier "Cookie" sau a unui fisier similar. Aceste fisiere "Cookies" ajuta SOCIETATEA sa construiasca un SITE sau publicitate care sa raspunda cat mai bine intereselor si preferintelor UTILIZATORILOR/CLIENTILOR.

  Cu cele mai multe browsere de Internet se pot sterge sau bloca fisierele "Cookies" sau se poate primi o atentionare inaintea primirii unui astfel de fisier. SOCIETATEA recomanda UTILIZATORILOR/CLIENTILOR sa consulte instructiunile browser-ului sau fisierul de ajutor pentru a afla mai multe informatii despre aceste functii.

 15. Drepturi de proprietate intelectuală.
 16. Toate materialele integrate in acest SITE sunt proprietatea intelectuala a SOCIETĂŢII. Aceste materiale nu pot fi copiate sau reproduse, exceptand perioada de care este nevoie sa fie vizualizate online. Totusi, paginile complete ale SITE-ului pot fi tiparite daca sunt destinate a fi folosite in scop strict personal.

× Incepand cu data de 25 mai 2018, sunt aplicabile prevederile Regulamentului (UE) nr. 679/2016, al Parlamentului European si al Consiliului Uniunii Europene, privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor). In conformitate cu reglementarile Regulamentului UE 2016/679, "GDPR" ne luam angajamentul sa va prelucram si pastram datele cu caracter personal in conditii de siguranta si securitate si exclusiv in scopuri legale, prelucrarea fiind necesara fie in vederea indeplinirii unor obligatii legale, fie pentru executarea unui contract la care sunteti parte fie in baza consimtamantului d-voastra. Pentru orice informatie suplimentara ne puteti contacta la adresa office@medifarmonline.ro

Am inteles Vreau sa stiu mai multe