PROSPAN SIROP x 1

Imaginile au caracter informativ, ele pot să difere din cauza schimbării de către producători a ambalajelor.
Cantitate:
Preţ: 45.38 40.84 RON
Preţul conţine TVA
Livrare în 24 ore!

Caracteristici:

Prospan reprezintă un medicament din plante eficient şi foarte bine tolerat, recomandat pentru afecţiuni ale tractului respirator la toate grupele de vârstă. Chiar şi persoanele cărora le-au fost prescrise mai multe medicamente care trebuie să fie administrate în acelaşi timp, pot lua Prospan® cu toată încrederea, deoarece toate formele de prezentare sunt foarte bine tolerate şi nu se cunosc interacţiuni cu alte medicamente.

Compoziţie:

Un ml sirop conţine extract uscat din Hederae folium (frunză de iederă) în etanol 30% (w/w) 5-7,5:17 mg.

Indicaţii:

Afecţiuni bronşice cronice inflamatorii, inflamaţii acute ale tractului respirator acompaniate de tuse. Notă: în cazurile în care simptomele persistă sau dacă apare respiraţie scurtă, febră sau expectoraţie cu sânge, trebuie consultat imediat un medic.

Contraindicaţii:

Hipersensibilitate la substanţa activă, la Hedera Helix sau la oricare dintre excipienţii medicamentului.
La copii cu vârsta sub 1 an nu li se administrează Prospan sirop.

Atenţionări speciale:

Deoarece nu sunt disponibile informaţii despre siguranţa administrării în timpul sarcinii şi alăptării, medicamentul se va administra numai după evaluarea raportului beneficiu matern/risc potenţial fetal. la recomandarea medicului.

Doze şi mod de administrare:

Copii sub 1 an: doza recomandată este de 2,5 ml sirop de 2 ori pe zi (corespunzând la 35 mg de extract uscat din frunze de Hedera helix (iederă)).
Copii între 1 şi 5 ani: doza recomandată este de 2,5 ml sirop de 3 ori pe zi (corespunzând la 52,5 mg de extract uscat din frunze de iederă).
Copii între 6 şi 9 ani: doza recomandată este de 5 ml sirop de 3 ori pe zi (corespunzând la 105 mg de extract uscat din frunze de iederă).
Adulţii şi copiii peste 10 ani: doza recomandată este de 5 ml sirop de 3 ori pe zi (corespunzând la 105 mg de extract uscat din frunze de iederă). Dacă este necesar, doza pentru adulţi poate fi crescută la 7,5 ml sirop de 3 ori pe zi (corespunzând la 157,5 mg de extract uscat din frunze de iederă).
Administrarea se face cu paharelul gradat inclus in ambalaj.

Mod de utilizare:

Siropul se administrează dimineaţa, la prânz şi seara.
Durata tratamentului este funcţie de natura şi gravitatea afecţiunii clinice; tratamentul trebuie efectuat cel puţin o săptămână, chiar şi în cazul inflamaţiilor minore ale tractului respirator.
Se recomandă ca tratamentul sa fie continuat 2-3 zile după dispariţia simptomelor.
Se recomandă a nu se depăşi doza zilnică recomandată.

Reacţii adverse:

Afecţiuni gastrointestinale: foarte rar ( < 1/10000)
Efect laxativ datorat conţinutului în sorbitol
Tulburări gastrointestinale

Afecţiuni ale pielii şi ţesuturilor moi: foarte rar ( < 1/10000)
Reacţii alergice

Formă de prezentare:

Flacon cu 100 ml solutie .