NATALVIT - Profolic x 60

Imaginile au caracter informativ, ele pot să difere din cauza schimbării de către producători a ambalajelor.
Produs momentan indisponibil
Preţ: 85.73 77.16 RON
Preţul conţine TVA
Stocul se va reface în curând!

Caracteristici:

Folat activ de generația a 4-a pentru preconcepție, sarcină și alăptare.

Fiecare ciclu reproductiv (ciclu menstrual) reprezintă, de fapt, o serie de interacțiuni între creier, hipofiză, ovare șii uter. Rolul ciclului reproductiv este maturizarea unui ovul din ovar, gata de a fi fecundat, proces prin care organismul femeii este pregătit pentru instalarea unei sarcini.

Aportul de acid folic devine important pentru formarea și dezvoltarea noilor celule, pentru sinteza ADN și ARN, embrionul uman fiind mai sensibil la deficitul de folat față de o persoană adultă.

Deficitul de folat în organismul mamei poate conduce la malformații ale fătului. Acestea pot apărea în săptămanile 3 – 4 de sarcină și se manifestă prin neînchiderea completă a tubului neural, formațiune embrionară din care se va dezvolta ulterior sistemul nervos al copilului (encefalul și măduva spinării).

Cea mai bună soluție terapeutică este prevenirea defectelor de tub neural (DTN) este prevenția prin administrarea zilnică de acid folic, necesar începând cu perioada de planificare a sarcinii. Aportul de folat activ trebuie asigurat încă din momentul concepției. Tubul neural al fătului începe să se dezvolte între zilele a 21-a și a 28-a de la momentul concepției, ori, de multe ori, viitoarea mamă nici măcar nu știe că este însărcinată.

La nivelul organismului, acidul folic este metabolizat în forma sa biologic activă, şi anume în folați. Quatrefolic® conține tocmai această formă naturală, făcându-o disponibilă în mod direct la nivelul organismului și mai ușor de metabolizat decât acidul folic. Quatrefolic®, L-metilfolat sare de glucozamină, este numit acid folic de a 4-a generație, întrucît este folatul cel mai ușor de metabolizat (pe o scară crescătoare ce cuprinde acidul folic din surse alimentare – generația I – acidul folic prezent în numeroase alte suplimente sub formă de di-, tetra sau penta/tetra metilen hidrofolat și, în fine, a treia generație, L-metilfolat sare de calciu).

Folatul contribuie:

-la creșterea țesutului matern în timpul sarcinii;
-la metabolismul normal al homocisteinei;
-la funcționarea normală a sistemului imunitar;
-la reducerea oboselii și a extenuării;
-la procesul de diviziune celulară;
-la menținerea sănătății psihice.

Compoziţie:

Quatrefolic® (acid metiltetra-hidrofolic – sare de glucozamină), furnizând 800 µg de acid folic, reprezentând 400% VNR*.

*- Valoare Nutrițională de Referință, conform Regulament UE 1169/2011

Indicaţii:

-preconcepțional (în sarcinile planificate);
-în primul trimestru de sarcină;
-în alăptare, pentru aportul de folat prin laptele matern la nou născuții cu deficit de acid folic.

Doze şi mod de administrare:

1 comprimat pe zi, timp de minimum 4 – 6 luni (sau conform recomandării specialistului):

preconcepțional: 2 – 3 luni de zile;
pe parcursul primului trimestru de sarcină.
Fiecare cutie de NatalVit ProFolic asigură două luni de administrare.

Cura poate fi începută în orice zi a lunii, indiferent dacă utilizatoarea este sau nu la menstruație. Dacă este uitată administrarea comprimatului într-una din zile, cura se reîncepe în ziua următoare, însă nu se dublează doza.

NatalVit ProFolic se administrează și în peri-oada menstruației. Nu este nevoie să faceți pauze în timpul administrării de NatalVit ProFolic.

NatalVit ProFolic se administrează pe toată perioada sarcinii.

NatalVit ProFolic se administrează precon-cepțional (în perioada de dinaintea concep-ției) și postnatal (perioada de 2 – 3 luni de zile de după naștere). Cura poate fi urmată în asociere cu tratamentele pentru stimularea fertilității prescrise de către medicii specialiști.

Formă de prezentare:

Cutie cu 60 de comprimate.