HEPATHROMBIN 50000 x 1

Imaginile au caracter informativ, ele pot să difere din cauza schimbării de către producători a ambalajelor.
Cantitate:
Preţ: 47.50 RON
Preţul conţine TVA
Livrare în 24 ore!

Caracteristici:

Este un medicament care conţine heparină naturală sub formă de unguent. În compoziţia acestui medicament, pe lângă heparină, s-au adăugat alantoină şi dexpantenol. Heparina are efect anticoagulant prin care previne dezvoltarea trombilor. Absorbţia heparinei prin piele este foarte rapidă
şi se depune în stratul granulos al epidermei manifestând astfel o acţiune exclusiv locală. Alantoina şi dexpantenolul contribuie la epitelizarea, granularea şi regenerarea tisulară. Baza de unguent favorizează penetrarea componentelor active prin piele.

Compoziţie:

Ce conţine Hepathrombin
- Substanţele active sunt: heparină sodică, alantoină şi dexpantenol.
Hepathrombin 300 UI/g, unguent
Un gram unguent conţine heparină sodică 300 UI, alantoină 3 mg şi dexpantenol 4 mg.
Hepathrombin 500 UI/g, unguent
Un gram unguent conţine heparină sodică 500 UI, alantoină 3 mg şi dexpantenol 4 mg.

- Celelalte componente sunt: bronopol, carbomer 934, ceară microcristalină cu structură ozocherit, esterul acidului fosforic cu tri-alchil-tetraglicoleter, levomentol, parafină lichidă, miristat de isopropyl, monostearat de gliceril, edetat disodic, trolamină, vaselină albă, apă purificată.

Indicaţii:

Hepathrombin unguent este indicat ca adjuvant în:
- tromboza venoasă superficială, tromboflebită, flebită, sindrom prevaricos, sindrom postflebitic, ulcer de gambă;
- leziuni posttraumatice: hematoame, contuzii, luxaţii;
- bursită, tenosinovită.

Contraindicaţii:

Nu utilizaţi Hepathrombin
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la heparină sodică, alantoină, dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale Hepathrombin;
- dacă aveţi ulcer de gambă sângerând.

Precauţii:

Medicamentul nu se aplică pe răni deschise, incluzând ulcer varicos sângerând şi zone suprainfectate.
În caz de ulceraţii varicoase, unguentul se aplică sub forma unui inel, cu lăţimea de 4 cm.
Trebuie evitat contactul unguentului cu ochii sau mucoasele. În cazul apariţiei unei erupţii cutanate, administrarea trebuie întreruptă imediat. După fiecare aplicare, mâinile trebuie spălate. În cazul în care unguentul este aplicat în mod repetat de către o altă persoană, aceasta trebuie să poarte mănuşi de
protecţie.
Dacă simptomele persistă sau se înrăutăţesc după 4-5 zile trebuie să vă adresaţi medicului. Nu se vor depăşi dozele recomandate.

Interacţiuni:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
În cazul utilizării medicamentului în dozele recomandate şi datorită absorbţiei sistemice scăzute a substanţelor active este puţin probabil să se producă interacţiuni medicamentoase semnificative clinic.

Atenţionări speciale:

Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Medicamentul poate fi utilizat în sarcină şi alăptare numai pe perioade scurte şi la indicaţia medicului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Hepathrombin nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare:

tilizaţi întotdeauna Hepathrombin exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Tratamentul se începe cu Hepathrombin 500 UI/g, iar pentru continuarea tratamentului şi preventiv se utilizează Hepathrombin 300 UI/g.
Unguentul se aplică la nivelul ariei cutanate afectate şi în jur, de 2-3 ori pe zi şi se masează uşor. În caz de inflamaţie a venelor, zona nu se masează, ci doar se aplică medicamentul într-un strat subţire, pe suprafaţa afectată, apoi se acoperă cu pansament ocluziv sau elastic. În caz de ulceraţie varicoasă,
unguentul se aplică sub forma unui inel cu lăţimea de 4 cm.

Reacţii adverse:

Reacţiile adverse asociate terapiei cu Hepathrombin, conform studiilor clinice, au fost comparabile ca intensitate şi frecvenţă cu placebo. Foarte rar, a fost raportată apariţia de erupţii cutanate în urma aplicării medicamentului.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstrare:

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Hepathrombin după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 25C, în ambalajul original.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Formă de prezentare:

Unguent omogen, de culoare albă.
Cutie cu un tub din Al a 40 g unguent