FURAZOLIDONA ARENA x 10

Imaginile au caracter informativ, ele pot să difere din cauza schimbării de către producători a ambalajelor.
Produs momentan indisponibil
Preţ: 16.80 RON
Preţul conţine TVA
Stocul se va reface în curând!

Caracteristici:

Antiseptic intestinal activ fata de numeroase tulpini de colibacili patogeni, salmonele, shigele, enterococi, stafilococi, ca si fata deTrichomonas, Giardia si Entamoeba.

Compoziţie:

1 comprimat contine 25 mg furazolidona

Indicaţii:

Enterite, enterocolite infectioase si toxiinfectii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidona, dizenterii bacilare, lambliaza.Se poate indica in trichomoniaza, precum si in tratamentul holerei

Contraindicaţii:

Alergie la furazolidon, deficit de G-6-PD, nou-nascuti (pana la o luna), prudenta in timpul sarcinii si lactatiei . Nu se asociaza cu inhibitori de monoaminooxidaza, simpatomimetice cu actiune indirecta (amfetamina, efedrina), sedative, antihistaminice, tranchilizante si neuroleptice (potenteaza); in timpul tratamentului si 4 zile dupa, nu se consuma bauturi alcoolice (reactii de tip disulfiram) si alimente ce contin tiramina - branzeturi preparate fermentate (risc de crize hipertensive si alte fenomene toxice).

Precauţii:

Furazolidon coloreaza urina in galben inchis.
Se administreaza cu prudenta in timpul sarcinii si lactatiei.

Atenţionări speciale:

A nu se lasa la îndemâna si vederea copiilor.Nu utilizati produsul dupa data de expirare înscrisa pe cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului

Doze şi mod de administrare:

Copii - pentru tratamentul holerei sau al altor infectii enterale: doza recomandata este de 1,25 mg furazolidona/kg, administrata oral, de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 5-7 zile.In cazul infestarii cu Giardia lamblia durata tratamentului poate fi prelungita pana la 10 zile. Se recomanda sfaramarea si diluarea cu putin lichid a comprimatelor in vederea obtinerii unei suspensii, comprimatele nefiind adecvate administrarii la copii mai mici de 6 ani.

Formă de prezentare:

Cutie cu 10 comprimate.