FIOBILIN 250 mg x 20

Imaginile au caracter informativ, ele pot să difere din cauza schimbării de către producători a ambalajelor.
Cantitate:
Preţ: 24.60 RON
Preţul conţine TVA
Livrare în 24 ore!

Caracteristici:

Fiobilin are actiune coleretica, usureaza absorbtia intestinala a lipidelor si a vitaminelor liposolubile. Favorizeaza actiunea diureticelor purinice si mercuriale.

Compoziţie:

Un comprimat contine 250 mg acid dehidrocolic si excipienti: povidona K30, acid stearic, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu, amidon de porumb, talc, crospovidona.

Indicaţii:

Tulburari dispeptice diverse ca flatulenta, eructatii, greturi, digestie dificila; litiaza biliara recurenta, angiocolita recurenta, diskinezie biliara, obstructie partiala cronica a coledocului; dupa interventii chirurgicale recente pe caile biliare si in caz de drenaj prelungit al coledocului infectat prin fistula biliara sau tub T; hepatite epidemice (in convalescenta), adjuvant in tratament cu diuretice mercuriale, migrene si algii de origine hepatica, constipatie cronica (hepatogena), migrene si alergii de origine hepatica.

Contraindicaţii:

icter mecanic (inclusiv litiaza biliara obstructiva), litiaza biliara in faza dureroasa, colecistita acuta;

- insuficienta hepatocelulara severa, hepatita acuta, hepatita cronica evolutiva, ciroza decompensata;

- apendicita.

Precauţii:

Nu sunt necesare.

Interacţiuni:

Asocierea cu diuretice sau antihipertensive poate determina scaderea pronuntata a potasemiei. Laxativele scad absorbtia acidului dehidrocolic.

Deoarece acidul dehidrocolic poate influenta absorbtia altor substante, se recomanda administrarea lui la interval de doua ore fata de acestea.

Atenţionări speciale:

Sarcina si alaptarea

Nu se recomanda utilizarea acidului dehidrocolic in timpul sarcinii.

Acidul dehidrocolic se excreta in laptele matern, de aceea se recomanda evitarea utilizarii lui in timpul alaptarii.Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu se cunosc.

Doze şi mod de administrare:

Adulti: 1-2 comprimate Fiobilin 250 mg, de 3 ori pe zi, dupa mese, timp de 15 zile.

Copii: 7-15 ani, 1-2 comprimate Fiobilin 250 mg pe zi.

Reacţii adverse:

In timpul tratamentului cu acid dehidrocolic pot sa apara dureri epigastrice, flatulenta, diaree, iritatie rectala, scaderea pronuntata a potasemiei. Rar pot aparea urmatoarele reactii adverse: iritabilitate, confuzie, cefalee, eruptii cutanate, dificultati in respiratie, palpitatii, crampe musculare, oboseala si slabiciune.

Păstrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Formă de prezentare:

Cutie cu 2 blistere Al/PVC a cate 10 comprimate