FERLIDONA - Test depist.infect.urinare

Imaginile au caracter informativ, ele pot să difere din cauza schimbării de către producători a ambalajelor.
Produs momentan indisponibil
Preţ: 31.90 RON
Preţul conţine TVA
Stocul se va reface în curând!

Caracteristici:

O infectie urinara este o inflamatie a tractului urinar,de obicei cauzata de bacterii,in special de cele intestinale.
Tractul urinar include uretra,vezica urinara ,ureterul si rinichii.

Cele care sufera cel mai des infectii urinare sunt femeile,deoarece uretra scurta favorizeaza patrunderea germenilor.
Aproximativ 11%din femei au o infectie urinara in fiecare an.
Cu toate acestea si barbatii varstnici sunt,de asemenea ,afectati in cazul in care au prostata marita ,fapt ce obstructioneaza fluxul de urina .La persoanele sanatoase,urina este sterila(adica nu contine nici un microorganism).
Unul dintre cele mai bune moduri de a va pastra tractul urinar steril este acela de a goli complet vezica urinara la intervale regulate.
In general,o infectie incepe in uretra si se poate raspandi apoi in tractul urinar superior pana la rinichi.

Simptomele pot varia considerabil ,in functie de segmentul afectat al tractului urinar:fie cel inferior sau atat cel inferior cat si superior.
In cazul infectiilor tractului urinar inferior,exista o senzatie de arsura in timpul urinarii sau o senzatie puternica de a urina.
Urina poate fi tulbure si poate avea un miros puternic.

Daca este afectata si vezica urinara ,acest lucru este cunoscut sub numele de cistita(o inflamatie usoara,dar neplacuta a vezicii urinare).
Cand tractul urinar superior este infectat ,simptonele pot fi similare ,dar,in plus,mai poate exista durere in partea inferioara a spatelui ,febra si frisoane,iar in cazuri extreme poate fi necesara spitalizarea.
Tratamentul medical depinde de factorii si circumstantele exacte ale bolii ,adesea pacientii raspunzand rapid la tratamentul cu antibiotice.

Cum sunt identificate infectiile tractului urinar(ITU)?

In mod normal,mai intai sunt utilizate benzile de testare.care se scufunda intr-o proba de urina pentru a detecta orice semne de infectie ,cum ar fi :proteine ,celule albe de sange(leucocite) sau nitriti (multe bacterii care in mod normal nu sunt prezente in urina transforma nitratii din alimente in nitriti).
Daca oricare dintre aceste semne sunt prezente,este necesara o investigatie mai detaliata atat a urinei cat si a pacientului.

Cum functioneaza testul

Acest test detecteaza proteine,nitriti si/sau leucocite din urina.
Proteine:un indicator pe setul de testare reactioneaza cu proteinele din urina,schimband culoarea acesteia in verde.

Nitriti:bacteriile Gram-negative din urina transforma nitratii din alimente in nitriti .
Nitritii reactioneaza cu o substanta chimica din setul de testare si lasa o nuanta roz.

Leucocite:o enzima(esteraza) a granulocitelor (unul dintre principalele tipuri de leucocite),permite o reactie chimica care va transforma setul de testare in violet.Numai granulocitele pot fi detectate cu aceasta banda test.
Componentele chimice din setul de testare sunt substante potential periculoase,desi acestea nu prezinta nici un pericol daca setul de testare este utilizat in conformitate cu aceste instructiuni.

Leucocitele-prezenta leucocitelor in urina este o constatare importanta in contextul inflamatiilor rinichilor si tractului urinar.De cele mai multe ori ,in cazul in care exista o infectie urinara bacteriana,leucocitele apar in urina.
In inflamatia cronica sau in cazuri aflate aproape de vindecare,leucocitele pot totusi sa apara in urina,fara ca bacteriile sa fie prezente.
Atunci cand se iau antibiotice precum cefalexina si gentamicina,sau in cazul in care exista un nivel ridicat de glucoza in urina,rezultatul poate fi fals pozitiv.
Aceasta inseamna ca nu este prezenta nici o infectie.

Nitriti-eliminarea nitritilor prin tractul urinar este posibila numai datorita conversiei nitratilor prin actiunea bacteriilor in interiorul tractului urinar.
Deci,una dintre cele mai importante semne ale unei ITU este prezenta nitritilor in urina.
Cu toate acestea,un singur test cu rezultat negativ pentru nitriti nu exclude posibilitatea unei ITU,deoarece numarul de bacterii si implicit si cantitatea de nitrati(care este co

Atenţionări speciale:

Numai pentru femei:testul nu ar trebui efectuat in timpul menstruatiei sau in trei zile dupa menstruatie.
Mostra de urina nu trebuie sa fie contaminata cu fluide vaginale,deoarece acest lucru poate produce un rezultat inselator.
Al doilea test poate fi folosit pentru verificarea rezultatului primului test in orice moment inainte de data de expirare.

Mod de utilizare:

Efectuarea testului :

componente de testare:instructiunile de utilizare,2 sau 3 ambalaje individuale,fiecare cu cate o banda test si un desicant;
in plus,este necesar:un ceas si un recipient curat(necontaminat de substante de curatare),pentru a colecta urina;
inainte de a deschide un ambalaj individual,asigurati-va ca aveti un recipient adecvat in care sa colectati urina.

Colectati o proba de urina proaspata intr-un recipient potrivit.
Asigurati-va ca adancimea urinei colectate este de cel putin 3 cm.

Scufundati testul in proba de urina,asigurandu-va ca toate cele trei zone de testare sunt scufundate timp de aproximativ doua secunde.
Scoateti testul si stergeti orice surplus de urina de pe marginea recipientului,asa cum este ilustrat.
Asezati orizontal banda de testare pe ambalajul de folie deschis,astfel incat sa se evite varsarea oricarei urme de urina pe alte suprafete.Asteptati timp de 60 de secunde.