DALERON R C JUNIOR x 10

Imaginile au caracter informativ, ele pot să difere din cauza schimbării de către producători a ambalajelor.
Produs momentan indisponibil
Preţ: 13.79 RON
Preţul conţine TVA
Stocul se va reface în curând!

Caracteristici:

Granulele Daleron C junior conţin paracetamol şi acid ascorbic (vitamina C). Paracetamolul inhibă sinteza de prostaglandine la nivelul sistemului nervos central, scăzând astfel febra şi ameliorând durerea. Vitamina C creşte capacitatea naturală de apărare a organismului, contribuie la o recuperare mai rapidă şi în acelaşi timp ameliorează gustul medicamentului.
Medicamentul, sub formă de soluţie caldă, este adecvat în special pentru copiii cu inflamaţia mucoaselor bucală şi faringiană, la care deglutiţia este dificilă.

Compoziţie:

Un plic (5 g granule) conţine paracetamol 120 mg şi acid ascorbic 10 mg. Excipienţi: Aromă de portocală 74016, amidon de porumb, Orange Sunset Yellow (E 110), povidonă, acid citric anhidru, zahăr.

Indicaţii:

- scăderea febrei asociată diferitelor infecţii bacteriene sau virale,
- ameliorarea durerilor de intensitate uşoară până la moderată din răceală şi gripă,
- ameliorarea durerilor acute cum sunt cefalee, dureri dentare,
- ameliorarea durerilor apărute după leziuni, proceduri chirurgicale sau dentare.

Contraindicaţii:

Granule Daleron C junior nu trebuie administrate copiilor cu hipersensibilitate la paracetamol, acid ascorbic sau la oricare dintre excipienţii medicamentului sau copiilor cu afecţiuni hepatice sau renale severe.

Precauţii:

Copiii cu insuficienţă renală uşoară până la moderată sau insuficienţă hepatică, pot utiliza granule Daleron C junior numai sub supraveghere medicală.
Copiii cu vârsta sub 2 ani pot utiliza Daleron C junior numai sub supraveghere medicală.
Nu trebuie depăşite dozele recomandate.
Nu se recomandă administrarea granulelor Daleron C junior împreună cu alte medicamente care conţin paracetamol.
Durata tratamentului nu trebuie să depăşească 3 zile, decât la recomandarea medicului. Dacă starea generală nu se ameliorează sub tratament sau chiar se înrăutăţeşte, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
Pacienţii cu diabet zaharat trebuie atenţionaţi că un plic Daleron C junior conţine 4,6 g zahăr.
Datorită conţinutului de zahăr, acest medicament nu este recomandat pacienţilor cu intoleranţă la fructoză, sindrom de malabsorbţie a glucozei şi galactozei, deficit de sucrază-izomaltază.

Interacţiuni:

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă copilul dumneavoastră utilizează concomitent alte medicamente.
Informaţi medicul dumneavoastră dacă copilul dumneavoastră utilizează tratament cu medicamente care conţin metoclopramidă, domperidonă, colestiramină sau warfarină.
Nu administraţi copilului dumneavoastră granulele Daleron C junior concomitent cu medicamente antiepileptice, barbiturice, rifampicină şi cloramfenicol.

Doze şi mod de administrare:

Goliţi conţinutul unui plic într-un pahar, turnaţi peste granule 150 ml apă caldă sau ceai, amestecaţi bine şi administraţi medicamentul copilului dumneavoastră cât timp este cald.
Dozajul granulelor pentru soluţie orală Daleron C junior:
Vârsta copilului (ani) Doza individuală
2 – 4 ani 1 plic
4 – 6 ani 2 plicuri
6 – 10 ani 2 – 3 plicuri
10 – 12 ani 3 – 4 plicuri
La nevoie, se poate repeta administrarea dozei la intervale de cel puţin 4 ore. Nu se recomandă administrarea a mai mult de 4 doze pe zi.

Reacţii adverse:

Dacă medicamentul se utilizează în dozele recomandate, reacţiile adverse sunt rare şi uşoare. Ocazional, pot să apară greaţă şi reacţii cutanate de hipersensibilizare (erupţii cutanate, urticarie, mâncărimi ale pielii).
Dacă apar reacţii adverse, întrerupeţi administrarea mendicamentului şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstrare:

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor

Formă de prezentare:

Cutie cu 10 plicuri din hârtie-aluminiu-polietilenă a 5 g granule pentru soluţie orală.