DALERON COLD3 R x 12

Imaginile au caracter informativ, ele pot să difere din cauza schimbării de către producători a ambalajelor.
Cantitate:
Preţ: 21.50 RON
Preţul conţine TVA
Livrare în 24 ore!

Caracteristici:

Daleron Cold3 contine paracetamol (analgezic si antipiretic), clorhidrat de pseudoefedrina (decongestionant oral) si bromhidrat de dextrometorfan (antitusiv). Produsul amelioreaza simptomele asociate racelii si gripei.
Paracetamolul reduce febra si amelioreaza durerea. Actioneaza prin inhibarea sintezei de prostaglandine in sistemul nervos central (SNC). Pseudoefedrina contracta venulele dilatate din mucoasa nazala si faringiana, scazand fluxul sanguin si tumefactia, reducand astfel secretia si congestia nazala.
Dextrometorfanul actioneaza asupra centrului tusei prin cresterea pragului reflexului de tuse, ameliorand tusea uscata asociata iritatiei faringiene din raceala.

Compoziţie:

Un comprimat filmat contine paracetamol 325 mg, clorhidrat de pseudoefedrina 30 mg si bromhidrat de dextrometorfan 15 mg si excipienti: nucleu - celuloza microcristalina, amidon pregelatinizat, amidon din porumb, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; film - Opadry 03F21305 Green - hipromeloza 2910, macrogol 6000, dioxid de titan (E171), talc, colorant Quinoline Yellow lake (E104), colorant Indigo Carmine lake (E132).

Indicaţii:

Daleron Cold3 este indicat pentru ameliorarea simptomelor din raceala si gripa:
• dureri usoare si moderat severe (cefalee, dureri musculare si articulare, dureri in gat);
• febra;
• hipersecretie si congestie nazala;
• tuse uscata si iritativa.

Contraindicaţii:

Nu trebuie sa utilizati Daleron Cold3 daca aveti hipersensibilitate la paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrina, bromhidrat de dextrometorfan si la oricare dintre excipientii produsului. Nu utilizati acest medicament daca aveti insuficienta hepatica sau renala severa, hipertensiune arteriala severa sau boala coronariana severa (angina pectorala).
De asemenea, nu trebuie sa utilizati Daleron Cold3 daca aveti deficienta congenitala de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza. Nu administrati acest medicament daca utilizati medicamente continand inhibitori de monoaminooxidaza.

Precauţii:

Pacientii cu insuficienta renala sau hepatica usoara pana la moderata pot utiliza Daleron Cold3 numai sub supraveghere medicala. Medicamentul nu este recomandat pacientilor cu afectiuni cardiace, hipertensiune arteriala, afectiuni tiroidiene, diabet zaharat si pacientilor cu tulburari de mictiune datorate hiperplaziei de prostata, decat la recomandarea medicului.
Medicamentul nu este recomandat copiilor cu varsta sub 12 ani.
Daleron Cold3 nu trebuie administrat in asociere cu alte medicamente
care contin paracetamol.
Dozele recomandate nu trebuie depasite.
in timpul tratamentului cu Daleron Cold3 nu trebuie sa consumati
alcool etilic.
Nu trebuie sa utilizati acest medicament mai mult de 5 zile fara consult medical. Daca simptomele nu se amelioreaza sau se inrautatesc, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra. Este necesara precautie in cazul administrarii medicamentului la pacientii debilitati si la alcoolici.

Interacţiuni:

Va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca utilizati orice alt medicament.
Nu trebuie sa utilizati acest medicament concomitent cu inhibitori de monoaminooxidaza (IMAO), medicamente pentru tratarea depresiei si a altor tulburari emotionale sau mentale sau medicamente pentru tratamentul bolii Parkinson. Nu utilizati acest medicament timp de 2 saptamani dupa intreruperea tratamentului cu IMAO. Daca nu sunteti siguri ca medicamentele pe care le utilizati contin IMAO, va rugam sa intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul. Utilizarea concomitenta a acestor medicamente poate determina crize hipertensive, cefalee, hiperpirexie si aritmii periculoase. Intrebati medicul dumneavoastra daca utilizati medicamente ce contin metoclopramida, domperidona, colestiramina si warfarina. Nu utilizati Daleron Cold3 concomitent cu barbiturice, antiepileptice, rifampicina, cloramfenicol, dihidroergotamina, metildopa, fluoxetina sau haloperidol.

Atenţionări speciale:

Sarcina si alaptare
Riscul asociat administrarii nu poate fi complet exclus. Prin urmare nu se recomanda utilizarea in timpul sarcinii si alaptarii, decat daca este absolut necesar, dupa evaluarea raportului beneficiu matern/risc potential fetal.
Pseudoefedrina se excreta in lapte si poate determina la sugari agitatie si insomnie.

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Daleron Cold3 poate influenta reactiile psihomotorii. Prin urmare se recomanda precautie pacientilor care conduc vehicule sau folosesc utilaje.

Doze şi mod de administrare:

Adulti si copii cu varsta peste 12 ani: doza recomandata este de 2 comprimate Daleron Cold3, nu mai mult de 4 ori pe zi. Intervalul dintre doze trebuie sa fie de cel putin 4 ore.

Reacţii adverse:

Cand se administreaza in dozele recomandate, reactiile adverse ale medicamentului sunt rare si usoare. Ocazional, pot sa apara greata, reactii cutanate de hipersensibilizare (eruptii cutanate, urticarie, prurit), uscaciunea mucoasei bucale, agitatie, somnolenta, ameteli si dureri de cap; rar poate sa apara cresterea tensiunii arteriale. Daca observati orice reactie adversa, va rugam intrerupeti administrarea medicamentului si spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Păstrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Formă de prezentare:

Cutie cu un blister a 12 comprimate filmate. Cutie cu 2 blistere a cate 12 comprimate filmate.