CEAI - GLICOSTAT

Caracteristici:
Plantele din compoziţia acestui ceai au proprietăţi hipoglicemiante (scad glicemia) şi de stimulare a funcţiilor pancreasului. Frunzele de dud conţin alcaloizi glicomimetici (cu structură asemănătoare glucozei) care potenţează secreţia de insulină şi inhibă enzimele care transformă alte zaharuri în glucoză. Taninurile din frunzele de afin, salvie şi dud scad absorbţia glucidelor introduse prin alimentaţie.
Stevia rebaudiana este un îndulcitor natural, care în plus, scade glicemia, fiind foarte utilă diabeticilor.
Compoziţie:
frunze de dud (Mori folium), salvie (Salviae herba), urzica (Urticae herba), frunze de afin (Myrtilli folium), frunze de nuc (Juglandis folium), radacina de brusture (Bardanae radix), teci de fasole (Phaseoli fructus sine semine), scortisoara (Cinnamomi cortex), Stevia rebaudiana, fructe de schinduf (Foenum-graeci semen).
Indicaţii:
adjuvant în tratamentul diabetului zaharat.
Contraindicaţii:
la dozele recomandate nu se cunosc.
Precauţii:
în sarcină și alăptare se pot bea 2-3 căni cu ceai pe zi, timp de 1 lună; se reia după o pauză de 2 săptămâni.
Interacţiuni:
la dozele recomandate nu se cunosc.
Doze şi mod de administrare:
se beau 2-3 căni cu ceai pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă.
Mod de utilizare:
peste un plic de ceai se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10 minute acoperit.
Formă de prezentare:
20 plicuri a 1,5 grame.