BIOMICIN x 15 (antibiotic natural)

Imaginile au caracter informativ, ele pot să difere din cauza schimbării de către producători a ambalajelor.
Produs momentan indisponibil
Preţ: 26.69 24.02 RON
Preţul conţine TVA
Stocul se va reface în curând!

Caracteristici:

Uleiurile esenţiale sunt cele care conferă parfumul caracteristic al plantelor. Izolate din matricea vegetală, ele constituie cele mai concentrate extracte din plante medicinale. De exemplu din 100kg cimbru se obţin 500 grame de ulei esenţial. De aceea, sunt cele mai eficiente remedii naturale pentru tratamentul multor afecţiuni.

Un ulei esenţial este compus din zeci de substanţe chimice de sine-stătătoare, care se absorb foarte repede în organism şi a căror combinaţie generează proprietăţile acestuia. Astăzi se ştie că aceşti constituenţi acţionează împreună prin sinergism, mai eficient decât un singur compus izolat din ulei. Acest fapt face ca bacteriile să nu poată dezvolta rezistenţă la uleiurile esenţiale, aşa cum se petrece la antibioticele de sinteză, care sunt formate dintr-o singură substanţă activă.

Acţiunea antiinfecţioasă foarte puternică a uleiurilor esenţiale, demonstrată ştiinţific cu ajutorul aromatogramelor, face din ele o alternativă naturală, lipsită de efecte secundare, pentru tratamentul antibiotic clasic al afecţiunilor produse de o gamă foarte lagră de germeni patogeni, fiind totodată o portiţă de scăpare pentru cei care prezintă intoleranţe, alergii sau rezistenţă la antibiotice.

Uleiul esenţial de ti-tree, se extrage din frunzele unui arbore din familia Melaleuca, nativ din Australia. În timpul celui de-al doilea Război Mondial, uleiul esenţial de ti-tree a fost inclus în trusele militare de prim-ajutor pentru trupele care luptau în zonele tropicale. Uleiul esenţial de ti tree, prin componentele sale (1,8-cineol, terpinen-4-ol, α-terpineol) are un spectru larg de activitate antimicrobiană, antifungică (candida în special), antivirală (varicelă, herpes-zoster), antiinflamatorie şi antiseptică. De asemenea, s-a demonstrat că uleiul esenţial de ti-tree are efect inhibitor asupra replicării virusului gripal A .

Uleiul esenţial de cuişoare este mult utilizat în stomatologie datorită eugenolului din compoziţia sa, care are efect anestezic. Studiile au demonstrat că are proprietăţi antibacteriene cu spectru larg (pe bacterii gram pozitive şi gram negative), antivirale, antifungice, antihelmintice, antiinflamatoare, antispastice, stimulente generale, anti-nevralgice.

Proprietăţi:

- antibacterian cu acţiune asupra unui spectru larg de germeni patogeni (Staphylococcus aureus, E. Coli, Klebsiella, Pseudomonas, Streptococcus viridans) testat în laborator pe aromatograme (similar antibiogramelor);
- antiviral;
- antifungic (Candida albicans);
- antiparazitar;
- antiinflamator;
- analgezic.

Compoziţie:

- ulei esenţial de ti-tree (Melaleuca alternifolia aetheroleum);
- ulei esenţial de cuişoare (Caryophyllorum aetheroleum);
- ulei de floarea soarelui.

Indicaţii:

- infecţii şi inflamaţii respiratorii şi ORL (viroze, gripă, amigdalită, faringită, bronşită, sinuzită, otită);
- infecţii digestive ( enterite, enterocolite bacteriene, candidozice sau virale, parazitoze intestinale);
- infecţii uro-genitale (uretrite, cistite acute şi cronice, pielonefrite, prostatite, anexite);
- infecţii ale pielii (acnee, furuncule, dermatite micotice, herpes).

Contraindicaţii:

Nu se recomandă în caz de ulcer gastro-duodenal activ, gastrită acută, femeilor însărcinate, mamelor care alăptează şi copiilor sub 7 ani.

Doze şi mod de administrare:

Copii 7-14 ani: 1 capsulă de 2 ori pe zi, la 1 oră după masă.
Copii peste 14 ani şi adulţi: 1 capsulă de 3-4 ori pe zi, la 1 oră după masă.
Durata unei cure este de 10-30 zile. Administrarea se poate relua după o pauză de 2 săptămâni.

Formă de prezentare:

Blister cu 15 capsule moi a 250 mg.