ASPIRIN PLUS C x 20

Imaginile au caracter informativ, ele pot să difere din cauza schimbării de către producători a ambalajelor.
Cantitate:
Preţ: 45.50 RON
Preţul conţine TVA
Livrare în 24 ore!

Caracteristici:

Aspirina Bayer este un analgezic şi antipiretic:combate durerile de intensitate slabă sau moderată, în cefalee, mialgii, dureri reumatice articulare şi periarticulare, nevralgii, dureri dentare, dismenoree, combaterea febrei. Asprina Bayer este antiinflamator: combaterea fenomenelor inflamatorii în reumatismul poliarticular acut, atenuarea inflamaţiei articulare în poliartrita reumatoidă, protecţie în cazul expunerii la razele solare.

Compoziţie:

1 comprimat efervescent contine acid acetilsalicilic 400 mg si acid ascorbic 240 mg

Indicaţii:

in dureri usoare sau medii, de exemplu in cefalee, in dureri dentare, in dismenoree , inflamatii, febra si raceli

Contraindicaţii:

hipersensibilitate la acidul acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre componentele produsului, ulcer gastric sau duodenal activ , diateză hemoragică , antecedente de astm indus de administrarea salicilaţilor sau a substanţelor cu acţiune similară, în special antiinflamatoare nesteroidiene , ultimul trimestru de sarcină , fenilcetonurie.

Precauţii:

Este necesară aprecierea raportului risc potenţial / beneficiu terapeutic în caz de: insuficienţă hepatică şi renală (risc de creştere a toxicităţii prin acumulare).

Copii - medicamentele care conţin acid acetilsalicilic se pot administra la copii sub 12 ani care nu au afecţiuni virale, la recomandarea medicului, datorită posibilităţii apariţiei sindromului Reye, o boală rară, dar gravă.

Vârstnici - este necesară monitorizarea atentă a pacienţilor din această grupă de vârstă. Se vor folosi doze mai mici, deoarece eliminarea produsului este scazută prin insuficienţa funcţională hepatică şi/sau renală la această categorie de pacienţi. Este crescut riscul reacţiilor toxice gastro-intestinale.

Sarcina şi alăptarea - acidul acetilsalicilic s-a dovedit teratogen în studii experimentale, la animale de laborator. Studii epidemiologice la femeia însărcinată nu au evidenţiat efecte teratogene şi fetotoxice în condiţiile administrării în primele 2 trimestre de sarcină, dar experienţa este limitată pentru utilizarea cronică de doze mari.

Interacţiuni:

Se impune prudenţă în cazul asocierii acidului acetilsalicilic cu următoarele produse medicamentoase - antiinflamatoare nesteroidiene – risc de ulceraţii şi hemoragii digestive , glucocorticoizi – risc de ulceraţii şi hemoragii digestive , anticoagulante orale – risc hemoragic (este necesară monitorizarea timpului de protrombină şi ajustarea dozelor) , heparine – risc hemoragic , ticlopidina şi alte antiagregante plachetare – creşte riscul hemoragiilor , trombolitice (alteplaza, streptokinaza) – risc hemoragic , interferon alfa; acidul acetilsalicilic poate inhiba acţiunea inteferonului , litiu – creşte concentraţia plasmatică a acestuia, risc toxic , metotrexat – creşte toxicitatea hematologică , inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei – risc de insuficienţă renală acută , digoxina – creşte concentraţia plasmatică a acesteia şi riscul efectelor toxice , ciclosporina, sărurile de aur, medicamentele nefrotoxice – creşte concentraţia plasmatică a acestora şi a efectelor nefrotoxice , uricozurice (de exemplu probenecid), datorită scăderii efectului uricozuric (competiţie pentru eliminarea acidului uric la nivelul tubilor renali); se recomandă utilizarea altui analgezic , antidiabetice orale; creşte riscul hipoglicemiant al antidiabeticelor orale; sunt necesare informarea pacientului şi controlul mai frecvent al glicemiei.

Atenţionări speciale:

A nu se lasa la îndemâna si vederea copiilor.Nu utilizati produsul dupa data de expirare înscrisa pe cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului

Doze şi mod de administrare:

Comprimatele se dizolva in apa, solutia obtinuta se consuma imediat, pe cat posibil dupa masa.

Adulţi - pentru efectul analgezic şi antipiretic se administrează câte un comprimat (500 mg acid acetilsalicilic), repetând în funcţie de necesităţi la intervale de 4 ore. Pentru efectul antiinflamator se administrează 3 – 4 g acid acetilsalicilic (6 – 8 comprimate) pe zi, în administrare fractionată, la intervale de 6 ore.

Copii sub 12 ani - administrarea pentru efectele analgezice şi antipiretice din cadrul afecţiunilor virale se face la indicaţia medicului şi sub stricta lui supraveghere.

Copii peste 12 ani - pentru efectul analgezic şi antipiretic se administrează câte 250 mg (1/2 comprimat), repetând în funcţie de necesităţi la intervale de 4 – 8 ore.

Pentru efectul antiinflamator în reumatismul poliarticular acut se administreaza 85 – 100 mg/kg şi zi (fără a depăşi 3 g pe zi), fracţionat, la intervale de 4 – 6 ore, timp de 20 – 30 zile; în continuare se administrează 2/3 din doza de atac 10 – 20 zile, apoi 1/2 - 1/3 alte 30 – 40 zile.

Formă de prezentare:

20 comprimate efervescente